مدرس مدرسه علمیه تخصصی الزهراء(س):

روش‌های تربیتی امام رضا (ع) تبیین شد

مدرس مدرسه علمیه تخصصی الزهراء(س) گفت: امام رضا (ع) به عنوان یکی از این رهبران بزرگ، روش‌های تربیتی خاصی داشت که بر سه محور شناختی، عاطفی و رفتاری استوار بود.
تاریخ انتشار : جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۵
کد خبر : 7856

سمیه کریمی-صدای نکا؛ حمیده‌السادات موسوی شامگاه پنج شنبه با عنوان «روش های تربیتی امام رضا ع»، در جمع طلاب مدرسه علمیه الزهراء(س) ساری، اظهار کرد: تعلیم و تربیت در اسلام جایگاهی بی‌نظیر دارد و هیچ دینی به اندازه اسلام به آموزش و یادگیری اهمیت نداده است، ارزش نوشتن و ابزار آن یعنی قلم، در اسلام آنچنان عظیم است که خداوند در قرآن به قلم سوگند یاد کرده است، این امر نشان‌دهنده توجه عمیق اسلام به انتقال دانش و رشد فکری انسان‌هاست.

وی با تأکید بر اینکه امامان معصوم شیعه (ع)به عنوان الگوهای فکری، اعتقادی، عملی و اخلاقی شناخته می‌شوند و پیروی از آنان راه نجات و رستگاری است،افزود: تربیت یک نوع روش رساندن انسان از حالتی به حالت دیگر است یعنی همان شکوفا سازی استعدادهای آدمی و توانمندی‌های او، در واقع تربیت هنری است که در آن مربی که یک مهندس حرفه‌ای است ساختمان روحی و روانی فرد را بر اساس نقشه‌ای از قبل طراحی شده به تدریج می‌سازد.

موسوی افزود: امام رضا (ع) به عنوان یکی از این رهبران بزرگ، روش‌های تربیتی خاصی داشت که بر سه محور شناختی، عاطفی و رفتاری استوار بود.

مدرس مدرسه علمیه تخصصی الزهراء(س) با بیان اینکه روش شناختی امام رضا (ع) بر دعوت به توحید همراه با دلیل و ایجاد بینش عمیق فکری و عقلی است، افزود: این روش شامل اعطای آگاهی و موعظه است که هدف آن هدایت و نرم کردن دل‌هاست.

وی با بیان اینکه روش عاطفی در تربیت امام بر محبت ورزی، تکریم شخصیت و ایجاد فضای عاطفی مثبت تأکید داشت،خاطرنشان کرد: محبت و توجه به انسان، نیازهای روحی او را تأمین کرده و زمینه پذیرش حقیقت و تربیت را فراهم می‌کند، امام رضا (ع)همواره شخصیت افراد را گرامی می‌داشت و از هرگونه رفتار توهین‌آمیز پرهیز می‌نمود.

رجبی خاطرنشان کرد: روش‌های رفتاری امام رضا (ع)شامل تربیت الگویی، امر به معروف و نهی از منکر و توجه به بهداشت و تغذیه سالم بود، ایشان در میان مردم زندگی می‌کردند تا رفتارهای صحیح را به صورت عملی به آنان آموزش دهند و اهمیت سلامت جسم را به عنوان پایه سلامت عقل و روح تأکید می‌کردند.

موسوی خاطرنشان کرد: تعلیم و تربیت در اسلام فرآیندی جامع و چندبعدی است که با تأکید بر علم، اخلاق، محبت و رفتار صحیح، انسان را به سوی کمال و خداباوری هدایت می‌کند، این مکتب تربیتی با بهره‌گیری از روش‌های متنوع، زمینه رشد و شکوفایی استعدادهای انسانی را فراهم ساخته و مسیر سعادت دنیوی و اخروی را هموار می‌سازد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.