مدرس مدرسه علمیه تخصصی الزهرا «س» ساری اعلام کرد:
سمیه کریمی-صدای نکا؛ حکیمه عبایی امروز در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه محمد بن یعقوب کلینی، محدث و فقیه برجسته شیعه، در دوران غیبت صغری با تدوین کتاب «الکافی» میراثی گرانبها برای جهان تشیع به یادگار گذاشت،افزود: این کتاب که طی حدود بیست سال گردآوری شده، یکی از معتبرترین و مهمترین منابع حدیثی شیعه و از کتب اربعه به شمار میرود.
وی ادامه داد: «الکافی» در سه بخش اصلی تنظیم شده است: اصول کافی که شامل روایات اعتقادی و باورهای شیعه است، فروع کافی که به احادیث فقهی میپردازد، و روضه کافی که شامل احادیث متفرقه و تاریخی است، بخش اصول کافی بیشترین شهرت را دارد و کلینی در آن به تبیین اصول اعتقادی شیعه مانند توحید، امامت، ایمان و کفر، فضل علم و جایگاه عقل پرداخته است.
عبایی تصریح کرد: کلینی با دسترسی به «اصول اربعمأه» که مجموعهای از حدود ۴۰۰ کتابچه حدیثی از اصحاب ائمه بود و همچنین ملاقات با راویانی که مستقیم از امام هادی و امام حسن عسگری (ع)حدیث نقل کرده بودند، توانست احادیث را با کمترین واسطه و دقت فراوان جمعآوری کند، این ویژگی باعث شده «کافی» از نظر اعتبار سندی در میان منابع حدیثی شیعه برجسته باشد.
مدرس مدرسه علمیه تخصصی الزهرا «س» ساری با تاکید بر اینکه نظم و جامعیت کتاب نیز از ویژگیهای بارز آن است، افزود: کلینی تلاش کرد احادیث مفصلتر و صحیحتر را در ابتدای هر باب قرار دهد و سپس روایات مجملتر و مبهمتر را ذکر کند، این نظم باعث شده کتاب مرجعی کامل و متقن برای بررسی مسائل اعتقادی، فقهی، اخلاقی و اجتماعی شیعه باشد.
عبایی افزود: کتاب «کافی» شامل بیش از شانزده هزار حدیث از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم و امامان دوازدهگانه است که در طول سالها مورد توجه و شرحهای فراوانی از سوی علمای بزرگ شیعه مانند ملاصدرا و علامه مجلسی قرار گرفته است، این کتاب به زبان عربی نوشته شده و به زبانهای مختلفی از جمله فارسی، انگلیسی و اردو ترجمه شده است.
وی خاطرنشان کرد: گرامیداشت روز ۱۹ اردیبهشت فرصتی است برای یادآوری خدمات علمی و دینی این دانشمند بزرگ که با نگارش «کافی» گامی مؤثر در دوران غیبت امام زمان برداشت و نامش به عنوان یکی از ستونهای علمی تشیع در تاریخ ماندگار شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰