وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی از افتتاح موزه تاریخی قائم شهر سال آینده توسط استاندار مازندران خبر داد.
تاریخ انتشار : جمعه ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۷
کد خبر : 4225

سمیه کریمی-صدای نکا؛ سید عباس صالحی امیری امروز در حاشیه بازدید از موزه تاریخی قائم شهر با اشاره به اینکه تفاهم نامه بین اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی مازندران و شهرداری قائم شهر امضاء و پس از تایید استاندار و با امضاء نمایندگان مجلس زمانبندی با مشاور بسته و عملیات اجرایی آن آغاز شود،گفت: سفارش تجهیزات و ویترین ها در دستور کار هر چه سریع تر قرار گیرد.

وی در خصوص موزه ضمن تشکر از شهردار و اعضای شورای شهر قائم شهر،گفت: این ساختمان مربوط به اوایل پهلوی اول و ساختمان خوبی برای راه اندازی موزه است.

صالحی امیری با اشاره به اینکه موزه به شهرها هویت و شخصیت می دهد و یکی از مقاصد گردشگری گردشگران است،تصریح کرد؛ تلاش می کنیم پس از بازسازی که با مشارکت شهرداری قائم شهر و اداره کل میراث فرهنگی استان انجام شد همه عناصر و اشیای موزه ای در سراسر کشور را ابلاغ و منتقل به این موزه شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خاطرنشان کرد: دوستان قول دادند یکسال نخست سال آتی بازسازی و در یکسال دوم سال توسط استاندار مازندران افتتاح و به بهره برداری برسد.

وی با اشاره به اینکه شهرستان قائم شهر تاریخ و فرهنگ بسیار طولانی دارد، افزود: تاریخ و تمدن ایران زمین در این سرزمین پایدار است که باید محافظت شود.

صالحی امیری تصریح کرد: تمام‌نقاط این شهرستان ظرفیت های تاریخی و تمدنی بسیار خوبی دارد که باید از این ظرفیت ها استفاده درست و مطلوب صورت گیرد.

لزوم تخصیص بودجه برای طرح نهایی موزه قائم شهر 

همچنین عمران عباسی در خصوص طرح موزه قائم شهر که چند سالی است توسط شهرداری ارائه شده،گفت: این طرح چند سالیست به میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ارائه اما هنوز پاسخی مطلوبی گرفته نشده است.

نماینده مردم‌قائم شهر، سوادکوه،سوادکوه شمالی، جویبار و سیمرغ در مجلس با توجه به طرح نهایی موزه و نبود بودجه از وزیر میراث‌فرهنگی،گردشگری،صنایع دستی خواستار تخصیص اعتبار شد که قرار شد طرح بررسی و با توجه به واجد شرایط بودن بودجه در نظر گرفته می شود.

 

تبدیل ساختمان به موزه با توافق میراث فرهنگی مازندران

 

همچنین‌ کاظم علیپور در خصوص ساختمان کارخانه نساجی شماره ۱ که خریداری شده از وزیر خواست؛ برای ایجاد خیابان از منتهی الیه این کارخانه موافقت کند و وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی در پاسخ به این درخواست از مدیرکل این اداره کل خواست برای این موضوع برنامه ریزی کند.

کاظم علیپور با بیان اینکه در سال ۱۳۳۵ شهرداری قائم‌شهر این محل را خریداری کرد و بعدها به‌عنوان ساختمان شورای شهر استفاده شد، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ با میراث‌فرهنگی توافق شد که این ساختمان به موزه برای استفاده مردم تبدیل شود.
وی ادامه داد: قرار شد موزه به‌صورت مشارکتی ساخته شود و ۵۰درصد شهرداری و ۵۰درصد میراث‌فرهنگی عهده‌دار شود و شهرداری تا این لحظه به وعده خود عملکرد کرد.
شهردار قائم‌شهر برآورد هزینه موزه را ۳۵ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: ۵ میلیارد اولیه را شهرداری پرداخت و منتظر سهم میراث هستیم.

وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در سفر ۳ روزه خود به مازندران از موزه تاریخی قائم شهر بازدید کرد.

موزه تاریخی قائم شهر از سال ۹۰ با تفاهمنامه ای که میان شهرداری این شهر و میراث فرهنگی به امضاء رسید، قرار بود در ساختمان قدیمی و تخلیه شده شهرداری راه اندازی شود ولی تعلل ناشی از نبود اعتبارات مورد نیاز موجب شد تا در یک مرحله شهرداری بخشی از فعالیت هایش را به این ساختمان دارای شماره ثبت ملی باز گرداند.

ساختمان قدیمی شهرداری قائم‌شهر که مردم شهر آن را با نام « عمارت شهرداری » می شناسند ، سال ۱۳۰۵ ساخته شد و در سال ۱۳۵۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. این ساختمان که سبک معماری دوره پهلوی را دارد با تصمیم اعضای شورای وقت شهر قائمشهر در سال ۱۳۹۰ به میراث فرهنگی جهت تبدیل به موزه تحویل و بارها از سوی مسئولان مرتبط استانی و شهرستانی افتتاح آن در تاریخ های مختلف وعده داده شده بود ، وعده هایی که در آخرین روز اردیبهشت ۱۴۰۱ با حضور سرپرست میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی مازندران کلید تحقق آن زده شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.