تنها راه توسعه کشور؛ مهارتآموزی، راهی برای نجات اقتصاد و جلوگیری از فرار مغزها؛
سمیه کریمی-صدای نکا؛سید بهنام مهردل سرپرست اداره کل فنی و حرفهای مازندران امروز در تور رسانه تی به مناسبت هفته مهارت با تاکید بر اینکه از زمان چشم باز کردن، در محیطهای آموزشی بوده و هیچگاه از آموزش فاصله نگرفته است، اظهار داشت: “هیچ جا اینجا نمیشود، راه توسعه کشور همینجاست، همین مرکز آموزش فنی.”
او سازمان فنی و حرفهای را “تنها راه نجات کشور” دانست و گفت: “ما تمام راههای توسعه کشور را رفتیم و موفق نشدیم یک بار به مهارت اعتماد کنید.”
مهردل از مسئولین خواست که “یک بار روی مغزها و دستهای جوانان ما اعتماد کنند.”
سرپرست اداره کل فنی و حرفهای مازندران با اشاره به تمایل جوانان برای مهاجرت جهت ایجاد تغییر، پرسید: “چرا ما اعتماد نکنیم که همین تغییر در کشور ما ایجاد شود؟” و این وضعیت را “خیانت به ایران” خواند.
مهردل نقش مطبوعات را در تبیین “گفتمان مهارت” به عنوان “نان شب” بسیار بزرگ دانست و گفت که این امر تغییرات زیادی ایجاد خواهد کرد.
وی بزرگترین مشکل را “یادگیری زبان” که نسلهای گذشته با این چالش مواجه بودند،عنوان کرد و افزود: ظرفیت مهارتی در همکاری با بخش خصوصی که مهمترین شریک اجتماعی است، هنوز به طور کامل شناسایی نشده است.
سرپرست اداره کل فنی و حرفهای مازندران افزود که سازمان فنی و حرفهای ۳۳ هزار شغل را شناسایی کرده و برای ۱۰ هزار شغل استاندارد نوشته است که در حال اجراست.
او مقایسه کرد که دانشگاهها با ۱۲۸ رشته، نهایتاً ۷۷۰ تا ۸۰۰ شغل را میتوانند پوشش دهند.
مهردل بر این باور است که با ظهور هوش مصنوعی، هر لحظه مشاغل جدیدی در حال ایجاد است و تغییر کشور باید از همین آموزشهای مهارتی شروع شود.
سرپرست اداره کل فنی و حرفه ای مازندران با اشاره به جملهای از پوتین در سال ۲۰۱۹ در مسابقات ملی جهانی مهارت روسیه، گفت که پوتین اعلام کرده بود ۵۰۰ هزار روس را آماده کرده تا با برگزاری این مسابقات، به جامعه روسیه بفهماند تنها راه توسعه از مهارت میگذرد.
مهردل به مشکلات مالی سازمان فنی و حرفهای اشاره کرد و گفت که کمتر از ۱۰ درصد بودجه کشور به آموزشهای مهارتی اختصاص مییابد که از این ۱۰ درصد، سهم سازمان فنی و حرفهای تنها ۱.۶ تا ۱.۷ درصد است.
وی به ناعدالتی حقوقی در سازمان اشاره کرد و گفت: “مربی که ۱۳ میلیون تومان حقوق میگیرد، در حالی که زیر دست همین مربی، فردی آموزش میبیند و با تراشکاری ۳۰-۴۰ میلیون تومان درآمد دارد.”
مهردل به کمبود ۲۰۰ تراشکار در قائمشهر اشاره کرد و گفت که جوانان تمایلی به کار در کارخانهها با حقوق کمتر ندارند و کارگاههای فنیوحرفهای نیز خالی ماندهاند.
وی با اشاره به اینکه تعداد مهندسین در ایران پنج برابر کشورهای توسعهیافته مانند آمریکا است، گفت: “هم نیروی متخصص زیاد داریم و هم نیروی متخصص کم داریم.”
مهردل سازمان فنی و حرفهای را متخصصترین افراد کشور دانست و گفت که حتی از دانشگاهها نیز متخصصترند و بهترین مربیان را دارند.
سرپرست اداره کل فنی و حرفهای مازندران به ظرفیت ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار شغل در بخش خصوصی برای آموزش اشاره کرد، اما ابراز تاسف کرد که این ظرفیتها به دلیل عدم استقلال به خوبی استفاده نمیشوند.
مهردل هشدار داد که نباید مهارت را تنها در “زیبایی و آرایشگری” خلاصه کنیم، بلکه کشور به مهارتهایی مانند مکانیکی و رشتههای مرتبط با هوش مصنوعی نیز نیاز دارد.
وی یکی از برنامههای خود را “آموزشهای میکرومهارتی” دانست تا به سرعت بتوان جوانان را آموزش داده و وارد بازار کار کرد، چرا که سرعت توسعه بسیار بالاست و زمان از دست میرود.
مرکز فنی و حرفهای ۲۲ بهمن ساری: ۲۰ رشته آموزشی در ۱۰ هکتار با ۱۹ سوله
همچنین حامد قنبری رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای ۲۲ بهمن ساری با بیان اینکه این مرکز آموزشی در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار و شامل ۱۷ کارگاه آموزشی فنی و کشاورزی بوده است، گفت: ۲۰ رشته در این مرکز آموزش داده می شود و همچنین ۱۹ٌسوله آموزشی داریم .
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰