دهیار روستای کلاگرمحله گفت: با وجود پیشرفت‌ها، چالش‌های عمده‌ای نظیر مطالبات مالی از مردم، کمبود اعتبارات دولتی، مشکلات دفع فاضلاب شهری و افت فشار برق نیز گریبانگیر این روستای بزرگ است.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۱
کد خبر : 11693

روستای کلاگرمحله قائم شهر با جمعیتی بالغ بر ۵ هزار نفر و ۱۵۰۰ خانوار، به همت دهیار جوان و پرتلاش خود، اصغر اسماعیل‌زاده‌ در مسیر توسعه عمرانی گام‌های بلندی برداشته است. این روستا که به دلیل نزدیکی به شهر و میدان بار، پذیرای تعداد زیادی از افراد غیربومی است، در سال‌های اخیر شاهد آسفالت بیش از ۲ کیلومتر معابر در هر سال بوده است. با این حال، با وجود پیشرفت‌ها، چالش‌های عمده‌ای نظیر مطالبات مالی از مردم، کمبود اعتبارات دولتی، مشکلات دفع فاضلاب شهری و افت فشار برق نیز گریبانگیر این روستای بزرگ است.

پیشرفت‌های چشمگیر عمرانی با مشارکت مردم

اصغر اسماعیل‌زاده، دهیار کلاگرمحله، در گفت‌وگو با سمیه کریمی-صدای نکا عملکرد شورای روستا را بسیار موفق ارزیابی کرد و اظهار داشت که “در هر سال بیش از ۲ کیلومتر آسفالت را به سرانجام رسانده‌ایم.” او مشارکت اهالی روستا را در این پروژه‌ها “بسیار چشمگیر” توصیف کرد. منبع اصلی درآمد روستا بیشتر از طریق ساخت و ساز و صدور پروانه ساختمانی است، اما دهیار به وجود حدود ۹ میلیارد تومان مطالبه از سوی مردم در همین زمینه اشاره کرد.

چالش‌های مالی و منابع درآمدی

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه اعتبارات دولتی “به‌صورت قطره‌چکانی” به حساب دهیاری واریز می‌شود، به اجاره سالانه زمین ورزشی به‌عنوان بخشی از درآمد روستا اشاره کرد.

وی افزود که این روستا جاذبه گردشگری ندارد و زمین‌های کشاورزی آن نیز تنها در حدود ۹۶ هکتار است. بیشتر اهالی کلاگرمحله دارای تحصیلات دانشگاهی بوده و در بخش‌های دولتی شاغل‌اند، که نشان‌دهنده تغییر بافت اجتماعی و اقتصادی روستا است.

مدیریت پسماند و پیشگامی در تفکیک زباله

کلاگرمحله در زمینه مدیریت پسماند نیز پیشرو است؛ این روستا نخستین روستای قائم‌شهر بوده که طرح تفکیک زباله از مبدأ را اجرا کرده است.

دهیار از داشتن کامیون حمل زباله خبر داد و گفت که حمل زباله ۶ روستای اطراف را نیز به‌صورت هفتگی انجام می‌دهند و یک نیروی خدماتی ثابت برای این منظور در نظر گرفته شده است.

مشکلات زیرساختی: از فاضلاب شهری تا افت فشار برق

دهیار کلاگرمحله به مشکل دفع آب‌های سطحی اشاره کرد و گفت که این آب‌ها به نهر روستا هدایت می‌شوند. اما متأسفانه شهرداری در روزهای بارندگی “تمام فاضلاب را به نهر روستا هدایت می‌کند” که موجب نارضایتی و شکایت رسمی دهیاری شده است.

در خصوص زیرساخت‌های برق، اسماعیل‌زاده با اشاره به نصب ترانس تقویت برق دو سال پیش، اظهار داشت که با افزایش جمعیت روستا، اکنون با افت فشار برق مواجه هستند. با این حال، خوشبختانه مدیریت آب شرب روستا با خود دهیاری است و پایش آن توسط مرکز بهداشت انجام می‌شود. با نصب پمپ دیزل، حتی در ساعت‌های قطعی برق نیز مشکل قطعی آب وجود ندارد.

کلاگرمحله، روستایی دوستدار کتاب با پروژه‌های ناتمام

روستای کلاگرمحله از لحاظ فرهنگی نیز فعال است؛ در سال ۹۴ جزو ۲۵ روستای دوستدار کتاب بوده و دو سال پیش به جمع ۱۰ روستای برتر دوستدار کتاب ارتقا یافته است. ساخت کتابخانه مجهز در روستا در دست اقدام است. با این حال، مشکلی در خصوص ۱۶۰۰ متر زمین اختصاص‌یافته برای مهد کودک وجود دارد که بهزیستی روی آن “دست گذاشته” و دهیاری در حال پیگیری برای رفع آن است.

دهیار کلاگرمحله همچنین به فعالیت دو مرکز بهداشت تخصصی در روستا اشاره کرد که خدمات درمانی مناسبی را ارائه می‌دهند.

پیشرفت ۹۰ درصدی فیبر نوری و انتظار برای بهره‌برداری از سالن ورزشی

یکی از اقدامات مهم زیرساختی اخیر در کلاگرمحله، اجرای پروژه فیبر نوری بوده که با هزینه ۴۵۰ میلیون تومان، ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. اعتبار دولتی اختصاص‌یافته برای این پروژه ۵ میلیارد تومان اعلام شده است.

در پایان، اسماعیل‌زاده به کلنگ‌زنی سالن ورزشی روستا در سال ۸۹ اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد که این پروژه پس از سال‌ها انتظار، در آینده نزدیک به بهره‌برداری برسد.

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.