گامی مهم برای اقتصاد دریامحور مازندران؛
سمیه کریمی-صدای نکا؛ برای نخستین بار در ایران، مراسم رهاسازی ۲۰ هزار قطعه بچه ماهی خاویاری توسط شرکت تعاونی پرورش ماهیان خاویاری قرهبرون اسلامی در جویبار برگزار شد.
این رویداد مهم که نشان از ورود جدی بخش خصوصی به صنعت حساس و استراتژیک خاویار دارد، با حضور شکوری، معاونت آبزیپروری سازمان شیلات ایران،عمران عباسی، نماینده حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی، محمد مدانلو، فرماندار، حسینزاده، سرپرست اداره کل شیلات، مومنی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، فرماندهی انتظامی، بخشدار گیلخواران، مسئولین استانی و شهرستانی و خبرنگاران در محل این شرکت تعاونی برگزار شد.
مدیرعامل قرهبرون: خاویار ثروت ملی است؛ آماده تولید ۵ میلیون بچه ماهی هستیم
اسحاق اسلامی، مدیرعامل شرکت تعاونی پرورش ماهیان خاویاری قرهبرون اسلامی با تاکید بر اینکه ماهیان خاویاری “یکی از ثروتهای ملی و حساس ایران” هستند، گفت: “توجه به این بخش سرمایه برجستهای را برای ایران اسلامی رقم خواهد زد.”
وی این شرکت تعاونی را “یک مجموعه زنجیره کامل تولید” خواند و افزود: “ما حاضریم تا ۵ میلیون ماهی ۱۰ گرمی را تحویل دریا دهیم، به شرط آنکه هزینه تولید این مجموعه برآورده شود.”
اسلامی از فعالیت دو واحد تکثیر در این مجموعه خبر داد و تصریح کرد که تولید هر ۵ گونه ماهی دریای خزر به وفور در این مجموعه انجام میشود که فرصتی مناسب برای گسترش فعالیت شرکت است.
او همچنین به راهاندازی مجموعه تولید غذای مختص ماهیان خاویاری با ظرفیت بیش از ۲۰ هزار تن و آغاز ساخت پایانه صادراتی از سال ۹۸ اشاره کرد.
وی با تاکید بر عدم تمایل به صادرات خام محصولات خاویاری، خاطرنشان کرد که بخشهای مختلف ماهی ارزش صادراتی بالایی دارند.
مدیرعامل شرکت قرهبرون در ادامه از فعالیت دو مجموعه تولیدی دیگر در این شرکت خبر داد و پیشبینی کرد که تا ۱۸ ماه آینده این مجموعه به طور کامل به بهرهبرداری خواهد رسید.
پایتخت خاویار ایران در راه است؛ هشدار به خامفروشان و سرمایهگذاران غیرفعال
محمد مدانلو، فرماندار جویبار نیز با اشاره به اینکه جویبار علاوه بر پایتخت ورزش کشتی و تولید گل نرگس، “به زودی پایتخت خاویار ایران نیز خواهد بود”، اظهار داشت: “زنجیره تولید همواره دغدغه مقام معظم رهبری بوده است.
وی همواره بر این تاکید داشت که خامفروشی بزرگترین آفت در حوزه تجارت خواهد بود.”
مدانلو اولویت اصلی شهرستان جویبار را اقتصاد دریامحور دانست و افزود: “۳۰ درصد خاویار ایران در شهرستان جویبار تولید میشود.”
فرماندار جویبار با ابراز تأسف از اینکه تنها ۵ درصد از ظرفیت دریا مورد استفاده قرار گرفته است، گفت: “با توجه به وجود سواحل بکر در این شهرستان میتوانیم با راهاندازی مرکزی برای تجارت جهانی به منظور ترانزیت کالا و مسافر در حوزه گردشگری قدمهای خوبی برداریم.”
وی همچنین با انتقاد از سرمایهگذارانی که زمینهای ساحلی را به منظور سرمایهگذاری تصرف کردهاند اما تاکنون هیچ اقدام خاصی انجام ندادهاند، خواستار نظارت کافی و وافی در واگذاری این زمینها شد.
خاویار، ظرفیت پنهان مازندران برای جهش صادراتی
همچنین بابک مومنی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، اقتصاد دریامحور را یکی از مطالبات جدی استان دانست و شرکت تعاونی قرهبرون اسلامی را نخستین پروژه بخش خصوصی در حوزه تکثیر و تولید پرورش ماهیان خاویاری در استان مازندران معرفی کرد.
وی با ابراز نگرانی از اینکه “متاسفانه بعد از سالها مجموعهای به این بزرگی نگران تامین سرمایه بوده است”، افزود: “باید در یک جلسه مشکلات این مجموعه مورد بررسی قرار گیرد و به بهرهبرداری نهایی برسد.”
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه رقم صادرات استان در سال به زحمت به ۴۰۰ میلیون دلار میرسد، خاطرنشان کرد: “باید ظرفیتهای پنهان را مورد بررسی قرار دهیم و همین بخش خاویار ظرفیت بیشماری در حوزه صادرات به همراه خواهد داشت.”
رهاسازی ۲۰ هزار بچه ماهی خاویاری و رسالت بازسازی ذخائر خزر
نیما حسینزاده، سرپرست اداره کل شیلات مازندران، بازسازی ذخائر آبزیان دریای خزر را یکی از بزرگترین رسالتهای شیلات اعلام کرد و گفت: “در دو مرکز بحث تکثیر ماهیان سردابی، خاویاری و استخوانی را انجام میدهیم.
وی با اشاره به رهاسازی ۲۰ هزار قطعه بچه ماهی خاویاری توسط شرکت تعاونی قرهبرون اسلامی به دریا، افزود: “باید به این باور برسیم که جامعه صیادی و آبزیپروری در کنار هم هستند و شیلات نیز خدمتگزار و همراه شما خواهد بود.”
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰