مراسم بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی با همکاری دانشگاه مازندران، اداره کل میراث فرهنگی و پارک علم و فناوری مازندران در دانشکده هنر و معماری برگزار شد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۳
کد خبر : 8878

سمیه کریمی-صدای نکا؛ مراسم بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی، امسال نیز مانند سال‌های گذشته، با همکاری مشترک دانشگاه مازندران، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و پارک علم و فناوری مازندران در دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران برگزار شد.

این رویداد شامل سخنرانی‌های تخصصی، کارگاه‌های آموزشی با موضوعات “تفکر طراحی در تولید صنایع دستی خلاق” و “از نوآوری در صنایع دستی تا تاسیس شرکت‌های خلاق و نوآور” و همچنین نمایشگاهی از آثار هنرمندان و دانشجویان صنایع دستی بود.

این رویداد که پیش از موعد اصلی (۲۰ خرداد) و در روزهای ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت و ۳ خرداد به دلیل همزمانی با امتحانات دانشجویان برگزار گردید، با استقبال گسترده دانشگاهیان و هنرمندان مواجه شد.

سخنرانی‌ها و کارگاه‌های تخصصی در حوزه هنر و صنایع دستی

یکی از بخش‌های اصلی این مراسم، سخنرانی‌های تخصصی بود. محمد هاشمی، مدرس دانشگاه و پژوهشگر فلسفه و منتقد سینما، با عنوان “نظریه بیان‌گرایی” به ایراد سخن پرداخت. همچنین دو کارگاه آموزشی با عناوین کاربردی برگزار شد:

کارگاه “تفکر طراحی در تولید صنایع دستی خلاق”: این کارگاه با دبیری دکتر مصطفی رستمی، دانشیار گروه پژوهش هنر و صنایع دستی دانشگاه مازندران و تدریس دکتر عاطفه شعبانی، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران و دکتر آرش شجاعی، مدرس دانشگاه و دوره‌های آموزش شاغلان معاونت صنایع دستی استان، به بررسی چگونگی به کارگیری تفکر طراحی در خلق آثار صنایع دستی خلاقانه پرداخت

کارگاه “از نوآوری در صنایع دستی تا تاسیس شرکت‌های خلاق و نوآور”: این کارگاه به دبیری دکتر فتانه محمودی، رئیس دانشکده هنر و معماری و دانشیار گروه پژوهش هنر و صنایع دستی و تدریس دکتر رضا خسروی، مدیر مرکز رشد سیمرغ از پارک علم و فناوری، راهکارهای تبدیل ایده‌های نوآورانه در صنایع دستی به کسب‌وکارهای موفق و شرکت‌های دانش‌بنیان را مورد بحث قرار داد.

در ادامه برنامه‌ها، علی اصغر کلانتر، استادیار گروه پژوهش هنر و صنایع دستی، در سالن اجتماعات دانشکده هنر و معماری، سخنرانی خود را با عنوان “ادیپ، هملت و هنرمندشدن، گذر خلاقانه شاگرد از استاد از دیدگاه فرویدی” ارائه کرد. این سخنرانی با حضور دانشجویان، اساتید، میهمانان مدعو و هنرمندان صنعتگر همراه بود و در پایان نیز به پرسش و پاسخ شرکت‌کنندگان اختصاص یافت.

برپایی نمایشگاه آثار صنایع دستی با حضور هنرمندان بومی

علاوه بر کارگاه‌ها و سخنرانی‌ها، نمایشگاهی از آثار صنایع دستی نیز در حاشیه این مراسم برپا شد. این نمایشگاه شامل ۲۰ غرفه بود و میزبان ۲۵ هنرمند اعم از دانشجویان رشته صنایع دستی، دانش‌آموختگان و هنرمندان معرفی‌شده از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بود.

آثار ارائه شده در رشته‌های متنوعی از جمله زیورآلات چوبی، خراطی، تراش سنگ‌های قیمتی، چرم دست‌دوز، جواهر و زیورآلات فلزی، سفال و سرامیک، قیطان‌دوزی، کیسه‌های پارچه‌ای، عروسک‌بافی، مکرومه‌بافی، شمع‌سازی، رزین و غیره به نمایش گذاشته شد و مورد استقبال پرشور بازدیدکنندگان دانشگاهی قرار گرفت.

شایان ذکر است، روز جهانی صنایع دستی، ۱۰ ژوئن مصادف با ۲۰ خرداد در تقویم جهانی به ثبت رسیده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.