مدیرعامل توزیع برق مازندران از ادامه خاموشی‌ها به دلیل پیشی گرفتن مصرف از تولید خبر داد و گفت: با اعلام میزان تولید برق کشور ۶۵ هزار مگاوات و نیاز کشور را بین ۸۵ تا ۹۰ هزار مگاوات از مردم خواست تا با پیوستن به "پویش ۲۵ درجه" در کاهش مصرف برق مشارکت کنند. 
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۵
کد خبر : 8826

سمیه کریمی-صدای نکا؛ سید کاظم حسینی کارنامی، مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران – ساری، امروز در نشست خبری، به ابهامات و پرسش‌هایی در خصوص توزیع برق و خاموشی‌ها پاسخ داد.

وی عنوان کرد که به دلیل پیشی گرفتن میزان مصرف از تولید، برنامه قطع برق همچنان ادامه دارد و از شهروندان خواست با پیوستن به “پویش ۲۵ درجه”، مشارکت داوطلبانه در عبور از بحران برق داشته باشند.

او یکی از مشکلات ناترازی برق را فعالیت ماینرها یا همان دستگاه‌های استخراج رمزارزها دانست و از مردم خواست در صورت مشاهده موارد، گزارش دهند تا به ازای هر یک دستگاه، یک میلیون تومان پاداش دریافت کنند.

حسینی کارنامی در پاسخ به سوالی در خصوص دلیل کمبود برق، عنوان کرد که تولید برق کم است و به همین دلیل با قطعی‌های برق و تعطیلی پنج‌شنبه‌ها یا کاهش ساعات کاری در ادارات و سازمان‌ها، جبران می‌شود.

مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران در تشریح میزان کمبود برق، اعلام کرد: «تولید برق در کشور فعلاً ۶۵ هزار مگاوات و برق مورد نیاز کشور بین ۸۵ تا ۹۰ هزار مگاوات است؛ این عدد در مازندران کمبود نزدیک به ۲ هزار مگاوات برق در کنار تولید ۲ هزار و ۲۰۰ مگاوات را نشان می‌دهد.»

به گفته حسینی کارنامی، قطعی برق همچنان ادامه خواهد داشت؛ اکنون قرارداد ساخت چندین نیروگاه برق به امضا رسیده و چند نیروگاه نیز در حال ساخت هستند. با این حال، ساخت یک نیروگاه بین ۳ تا ۵ سال طول می‌کشد که نشان می‌دهد خاموشی‌ها حداقل تا دو سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.

حسینی کارنامی در خصوص راه‌اندازی پنل‌های خورشیدی در مازندران، اظهار کرد که فعلاً نمی‌توان عدد قابل توجهی را عنوان کرد.

وی افزود: قرار شد در چپکرود جویبار و کیاسر ساری نیروگاه خورشیدی داشته باشیم که مجموعاً کمتر از ۳۰۰ مگاوات برق تولید خواهند کرد.

مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران در پاسخ به سوالی درباره قطع برق صنایع، گفت که برای شرکت‌های دارویی و مواد غذایی، برنامه‌های قطعی برق با ملاحظاتی انجام می‌شود و برای بقیه صنایع برابر برنامه زمانبندی خواهد بود.

این مسئول در پاسخ به سوالی مبنی بر پرداخت خسارت لوازم برقی در صورت خرابی ناشی از نوسان برق، اظهار داشت که وزارت نیرو با یکی از بیمه‌ها قرارداد بسته است و در صورت خرابی دستگاه‌ها ناشی از نوسان برق، کارشناس بیمه در صورت ثبت‌نام متقاضی در سامانه “برق من” به محل مراجعه می‌کند. اگر علت از نوسان و قطع و وصلی برق باشد و خسارت زیر ۱۰ میلیون تومان باشد، سریعاً پرداخت می‌شود، اما مبلغ بیشتر از آن نیاز به کارشناسی مجدد و وقت بیشتری دارد.

حسینی کارنامی در خصوص قیمت تمام‌شده تولید برق و قیمت پرداختی توسط مصرف‌کننده و ادامه افزایش تعرفه‌ها، پاسخ داد: «هرساله افزایش قیمت برق داریم و امسال هم اعمال شده است. قیمت تمام‌شده برق اگر هر کیلووات ۱۰۰۰ تومان باشد، میانگین دریافتی از تمام مشترکان ۳۰۰ تومان است؛ یعنی ۷۰۰ تومان دولت ضرر می‌کند.»

وی همچنین تاکید کرد که قطع برق پرمصرف‌ها به صورت جدی ادامه دارد و طرح تشویقی نیز همچنان انجام می‌شود.

در خصوص مدیریت برق کشاورزی که به ویژه در این فصل افزایش دارد، حسینی کارنامی پاسخ داد که ابتدا قرار بود ۵ ساعت به صورت مداوم ادامه یابد، اما با تصمیم استاندار مازندران، به قطع ۲.۵ ساعت در صبح و ۲.۵ ساعت در بعد از ظهر تقسیم شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران – ساری در ادامه از سرقت کابل برق به عنوان یکی از چالش‌های جدی یاد کرد و گفت: «سال گذشته نزدیک به ۱۰۰ تن سیم برق سرقت شد، ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه کردیم و ۵۰۰ میلیارد تومان هم جنس جدید خریدیم و به کابل تبدیل کردیم.»

او ادامه داد: «همه ترانس‌ها را جوشکاری می‌کنیم، سارقان زیاد هستند به طوری که ترانس‌ها را “هوابرش” می‌زنند و می‌برند، نمونه آن را در بابل داشتیم که سقف ایرانیت را سوراخ کردند. از بالای سقف داخل شدند و از همانجا هم ترانس برق را خارج کردند.» حسینی کارنامی با بیان اینکه شگردهای سارقان زیاد است و این موضوع در سطح کشور وجود دارد، از همکاری نیروی انتظامی در گشت تلفیقی و همچنین سپاه کربلا در گشت رضویون قدردانی کرد و گفت: «اگر همکاری آنها نبود خیلی بیشتر از این شاهد سرقت کابل و سیم برق بودیم.»

او همچنین درباره تلفات ناشی از فرسودگی شبکه توزیع برق اعلام کرد که این تلفات پارسال ۱۰ و نیم درصد بود و امسال برنامه این است که تلفات ۱۱.۵ درصدی فعلی را به ۱۱ درصد کاهش دهند.

وی با اشاره به وجود دو شرکت توزیع برق در مازندران، نیاز حوزه توزیع در ساری از گلوگاه تا آمل و فریدونکنار را ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار و ۶۰۰ مگاوات اعلام کرد که فعلاً به دلیل کمبود برق با خاموشی‌ها جبران می‌شود.

مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران – ساری اضافه کرد: زیرساخت‌های ما تقریباً ۴ هزار مگاوات است، یعنی در زیرساخت مشکل نداریم و اگر برق ما تامین شود زیرساخت‌ها جوابگو است.

این مسئول تصریح کرد: دو نوع تلفات داریم؛ فنی و غیرفنی؛ فنی این است که شبکه فرسوده باشد و یا ترانس سوخته و باید نصب کنیم، و در بخش غیرفنی دستکاری کنتور و یا برق‌دزدی از تلفات شرکت است و اگر این تلفات را به زیر ۱۰ درصد برسانیم به وضعیت استاندارد می‌رسیم.

حسینی کارنامی اعلام کرد که بیشترین سرقت‌های سیم برق در شهرهای امیرکلا، آمل، بابل و جویبار گزارش شده‌اند.

در پایان این نشست خبری، روابط عمومی شرکت توزیع برق مازندران – ساری از اصناف و واحدهای تجاری خواست تا در مصرف برق صرفه‌جویی کنند و عدد کولرها و اسپیلت‌ها روی ۲۵ درجه سانتی‌گراد باشد. همچنین اعلام شد که پویشی در این زمینه از ۱۵ خردادماه آغاز و طرح‌های تشویقی و تنبیهی متعاقب آن اعمال خواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.