گسترش مراکز درمان ناباروری در مازندران گامی برای مقابله با چالش جمعیتی؛

جهش مراکز درمان ناباروری در مازندران/۹ مرکز فعال با پوشش بیمه‌ای ۹۰ درصدی

با اجرای "قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت" و تأکید بر سیاست‌های جمعیتی، تعداد مراکز درمان ناباروری در مازندران از یک مرکز به ۹ مرکز افزایش یافته است. ذوالفقاری تقوی، مدیرکل بیمه سلامت استان، از پرداخت ۱۶۱ میلیارد ریال برای درمان ۲ هزار و ۴۱۳ زوج نابارور در یک سال اخیر خبر داد و تأکید کرد که بیمه سلامت ۹۰ درصد هزینه‌های درمان در مراکز دولتی را پوشش می‌دهد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۰
کد خبر : 8485

سمیه کریمی-صدای نکا،با تصویب و ابلاغ “قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت” در سال ۱۴۰۰، گام‌های مؤثری در راستای حمایت از زوجین نابارور و اجرای سیاست‌های جمعیتی در استان مازندران برداشته شده است. این قانون که شامل ۷۳ ماده و ۸۱ تبصره است و به مدت هفت سال به صورت آزمایشی اجرا می‌شود، سازمان بیمه سلامت را مکلف به حمایت از زوج‌های نابارور کرده است.

پوشش بیمه‌ای گسترده برای درمان ناباروری

پیش از این، بند سوم سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۹۳ و نیز قانون برنامه ششم توسعه، بر پوشش بیمه‌ای هزینه‌های درمان ناباروری و زایمان تأکید کرده بودند. در راستای این قوانین، در بودجه سال ۱۴۰۰، پوشش ۹۰ درصدی هزینه‌های سه دوره کامل یکی از روش‌های درمان ناباروری برای زوجین نابارور توسط دولت تکلیف شد.

افزایش چشمگیر مراکز درمان ناباروری در استان

مدت‌ها تنها مرکز درمان ناباروری در مازندران، بیمارستان فاطمه الزهرا (س) در بابل بود که زوجین از سراسر استان مجبور به طی مسافت طولانی برای دریافت خدمات بودند. اما پس از عملیاتی شدن بسته حمایت از زوجین نابارور، مراکز متعدد درمانی در نقاط مختلف استان از شرق تا غرب راه‌اندازی شد. در همین راستا، راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) بهشهر در شرق و بیمارستان شهید بهشتی نوشهر در غرب استان، دسترسی به این خدمات را برای افراد تسهیل کرد. اکنون، تعداد این مراکز در مازندران به ۹ مرکز افزایش یافته است.

هزینه‌های میلیاردی برای حمایت از زوجین نابارور

ذوالفقار تقوی اعلام کرد که در یک سال اخیر، ۱۶۱ میلیارد ریال برای درمان ۲ هزار و ۴۱۳ زوج نابارور در استان در بخش سرپایی و بستری پرداخت شده است. وی تأکید کرد که سازمان بیمه سلامت ایران، متولی حمایت از زوجین نابارور و پرداخت هزینه‌های درمان ناباروری به تمامی بیمه‌شدگان تحت پوشش و نیز ایجاد پوشش بیمه‌ای برای افراد فاقد بیمه است. تقوی افزود که بیمه سلامت محدودیتی برای دفعات درمان در سال قائل نیست و زوجین می‌توانند چندین بار از خدمات تشخیصی و درمانی همچون “IVF” استفاده کنند.

جزئیات پوشش بیمه‌ای و چالش جمعیتی استان

مدیرکل بیمه سلامت مازندران توضیح داد که در بخش خصوصی، ۳۰ درصد فرانشیز توسط بیمار و ۷۰ درصد تعرفه خصوصی توسط بیمه سلامت پرداخت می‌شود، در حالی که در مراکز دولتی، ۹۰ درصد هزینه‌ها توسط بیمه سلامت پوشش داده می‌شود. خدمات فوق تخصصی ناباروری، تصویربرداری، آزمایشگاهی، داروهای تخصصی، تجهیزات پزشکی و جراحی در این قالب تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند.

تقوی با ابراز نگرانی از وضعیت جمعیتی مازندران، خاطرنشان کرد: “متاسفانه استان مازندران جزو استان‌های با رشد پایین نرخ جمعیتی در کشور است. در حال حاضر مازندران به دلیل کاهش روزافزون فرزندآوری در تله جمعیتی قرار گرفته است.”

گفتنی است، هفته ملی جمعیت از ۲۴ اردیبهشت آغاز شده و در مازندران به واسطه پیری جمعیت و کاهش موالید، مسئولان امر با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام داده‌اند، برنامه‌هایی برای آگاهی‌بخشی آحاد جامعه اجرا می‌کنند.

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.