معاون بهداشتی و پژوهشی پژوهشکده اکولوژی خزر:
سمیه کریمی-صدای نکا؛ حسن فضلی امروز در نشست تبیینی با اصحاب رسانه به اهمیت حفظ دستاوردهای طرح های تحقیقاتی این واحد مهم شیلاتی دریای خزر پرداخت و افزود: تجهیزات و بیت المال سالها زحمت کارشناسان با سرمایه گذاری هنگفت دولت در حالی به عنوان تامین اموال در اختیار کسانی قرار گرفته است که صلاحیت ندارند.
وی با اعلام اینکه اکنون بیش از هزار میلیارد تومان اموال و لوازم و تجهیزات اکولوژی خزر به نفع شاکی تامین شده است،افزود: اموال، فاسد شدنی ها باید صورتجلسه و یا باید به دست متخصصان نگهداری کارشناسی صورت بگیرد.
معاون بهداشتی و پژوهشی پژوهشکده اکولوژی خزر نسبت به اهمیت حفظ دستاوردهای تحقیقاتی این واحد پرداخت و گفت: تعطیلی این مرکز تحقیقاتی میتواند تبعات زیستمحیطی، اقتصادی و امنیتی شدیدی برای استان مازندران و دیگر استانهای ساحلی به همراه داشته باشد.
فضلی ادامه داد: این پیامدها میتواند تهدید معیشت هزاران صیاد شمال کشور، توقف پروژههای تولید و تکثیر آبزیان، و خطر نابودی ذخایر ژنتیکی ماهیان خاویاری و سایر گونههای بومی خزر باشد.
معاون بهداشتی و پژوهشی پژوهشکده اکولوژی خزر خاطرنشان کرد: این مرکز عضو کنوانسیون تهران و کمیسیون مشترک پنج کشور حاشیه خزر بوده و تعطیلی آن میتواند جایگاه ایران را در معادلات منطقهای و زیستمحیطی تضعیف کند.
پژوهشکده قلب خزر و در تولید علم بومی و تحقیقات ثمرات آن ملی است
مریم قیاسی نیز با اشاره به اینکه پژوهشکده قلب خزر است در حوزه تولید علم بومی و تحقیقات که ثمرات آن ملی است، افزود: پژوهشکده اکولوژی دریای خزر یکی از ۱۲ مرکز تحت پوشش موسسه تحقیقاتی کشور است که دامنه فعالیت آن استان، کشور و بینالمللی است.
رئیس بخش بهداشت و بیماریهای آبزیان پژوهشکده اکولوژی دریای خزر تصریح کرد: ارزش ریالی تنها تجهیزات موجود در پژوهشکده بیش از ۳ همت است.
وی ادامه داد: تنها کشتی اقیانوسپیمای تحقیقاتی کشور متعلق به پژوهشکده اکولوژی دریای خزر است که فعالیتهای تحقیقاتی تا عمق ۱۰۰۰ متر را انجام میدهد.
قیاسی فعالیت های تحقیقاتی این پژوهشکده را تعیین مکانهای آلوده دریای خزر، میزان صید، شناسایی عوامل مهاجم گونههای غیربومی، پایش کمی و کیفی آب توازن دریای خزر، پایش اکوبیولوژیکی آب پشت سدهای کشور عنوان کرد.
رئیس بخش بهداشت و بیماریهای آبزیان پژوهشکده اکولوژی دریای خزر افزود: این پژوهشکده تنها نماینده ایران در کمیسیون مشترک حفاظت و بهرهبرداری بهینه منابع آبی دریای خزر که فعالیتهای شاخصی را در این حوزه انجام شد.
وی معرفی میگو وانامی در صنعت آبزی پروری مازندران یکی از بزرگترین دستاوردهای این پروژه در حوزه اشتغال و آبزیپروری،تولید محصولات ارگانیک شیلاتی و کشاورزی، افزایش چند برابری تولید ماهی، تولید خوراک و کود از زائدات آبزیان، تبدیل علم به ثروت با عقد قرارداد با شرکت اتکا، تولید امگا_۳ با عقد تفاهمنامه با شرکت آنتیبیوتیک سازی ایران، تولید پپتون مورد استفاده در آزمایشگاهها، تولید واکسنهای چندگانه برای مصونسازی ماهیان قزلآلا، شناسایی و معرفی گیاهان دارویی از جمله دستاوردهای این پژوهشکده عنوان کرد.
سند متعلق به دولت و در اختیار شیلات به عنوان بهره بردار قرار گرفته است
همچنین وکیل و مشاور حقوقی پژوهشکده اکولوژی خزر با توضیح اینکه منشأ مالکیت اکولوژی خزر در سال ۱۳۱۰ با هدف بررسی صید ماهیان خاویاری بین روسیه و شیلات ایران در یک عرصه بزرگ به نام اداره دارایی مازندران مرسوم به شیلات بر می گردد، گفت: این عرصه از سوی اداره ثبت درخواست مالکیت سند شد و در ۱۳۲۸سند مالکیت به نام اداره دارایی مازندران مرسوم به شیلات صادر شده است.
علی اکبر واحدی با بیان اینکه این سند متعلق به دولت و در اختیار شیلات به عنوان بهره بردار قرار گرفته است،اظهارکرد: طبق مستندادت مساحت اصلی در این سند مشخص نیست ولی حدود اربعه تعیین شده است.
وی با بیان اینکه طبق بررس های صورت گرفته از نقشه های هوایی مساحت کلی این واحد تقیقاتی ۴۱.۳ هکتار است که دارای پنج شاکی است،افزود: این افراد دارای سند صلح نامه که شامل ۱۶.۵هکتار است.
وکیل و مشاور حقوقی پژوهشکده اکولوژی خزر با بیان اینکه این مساحت از مجموعه پلاک ۲ اصلی ۴۱.۳ هکتار است، ادامه داد: در سال ۱۳۴۱ این پنج نفر که امروز مدعی آن هستند صلح نامه قرارداد مزرعه ای را با مساحت ۱۶.۵هکتار برای انجام فعالیت های کشاورزی به صورت اجاره در اختیار دارند.
احدی خاطرنشان کرد: هر یک از پنج نفر مدعی سه و نیم هکتار را با ارایه صلح نامه به دادگاه موفق به گرفتن حم به نفع خودشان شدند.
یادآور شد؛ بر اساس حکم دادگاه عمومی و حقوقی ساری، پژوهشکده اکولوژی خزر واقع در فرحآباد شهرستان ساری از ۲۵ فروردین امسال پلمب شد.
پژوهشکده اکولوژی خزر که زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی است، از سال ۱۳۶۶ فعالیتهای علمی و تحقیقاتی خود را آغاز کرده و نقش مهمی در مطالعات زیستی دریای خزر ایفا کرده است.
این مرکز با ۶ گروه تحقیقاتی شامل بومشناسی، تکثیر و پرورش آبزیان، بیوتکنولوژی دریایی، بیولوژی و ارزیابی ذخایر، بهداشت و بیماریهای آبزیان و برنامهریزی و فناوری اطلاعات، به عنوان یکی از مراکز راهبردی ملی شناخته میشود. همچنین، این پژوهشکده با نگهداری بیش از ۵۵۰۰ نمونه ژن ماهیان و آبزیان خزر، نقش کلیدی در حفظ تنوع زیستی منطقه دارد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰