فرماندار ساری از اجرای طرح جهش تولید برنج در ۲۰۰ هکتار از شالیزارهای ساری برای نخستین بار در مازندران خبر داد.
تاریخ انتشار : شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۳
کد خبر : 7282

سمیه کریمی-صدای نکا، محمدعلی نوبخت امروز از اجرای طرح جهش تولید برنج در سطح ۲۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری این شهرستان خبر داد و افزود: برای نخستین‌بار در استان مازندران، این طرح با هدف افزایش تولید، بهبود کیفیت محصول نهایی، بهره‌گیری از روش‌های نوین کشاورزی و ارتقای بهره‌وری منابع، در شهرستان ساری عملیاتی شده است. ‎

وی با اشاره به جزئیات محل اجرای این طرح،اظهارداشت: این طرح در اراضی کشاورزی تحت پوشش مرکز جهاد کشاورزی پنبه‌زارکتی ساری و در روستاهای سوته، ماهفروزمحله، پنبه‌چوله و لله‌مرز در حال اجراست.

نوبخت ادامه داد: اجرای این طرح گامی مهم در راستای ارتقای امنیت غذایی، حمایت از کشاورزان بومی و تحقق سیاست‌های کلان دولت در حوزه اقتصاد مقاومتی به‌شمار می‌رود.

فرماندار ساری تصریح کرد: در راستای تسهیل روند اجرایی این طرح، نهاده‌های مورد نیاز شامل بذر و کود با کیفیت برای کشاورزان مشارکت‌کننده تأمین شده و در اختیار آنان قرار گرفته است.

نوبخت بیان گرد: همچنین در جهت افزایش بهره‌وری و کاهش آسیب‌های ناشی از آفات و بیماری‌ها، طرح ICM (مدیریت تلفیقی کنترل آفات) نیز در سطح ۶ هکتار از این اراضی به مرحله اجرا درآمده است.

وی تصریح کرد: در چارچوب اجرای این رویکرد علمی و نوین، تله‌های فرولایت و سایر تجهیزات تخصصی مورد نیاز برای ردیابی و مقابله هدفمند با آفات، در مزارع پایلوت نصب شده و کشاورزان تحت آموزش‌های لازم قرار گرفته‌اند تا مدیریت دقیق‌تری بر مزارع خود اعمال کنند.

فرماندار ساری با اشاره به ظرفیت‌های گسترده این شهرستان در حوزه کشت برنج خاطرنشان کرد: شهرستان ساری با در اختیار داشتن ۲۵ هزار و ۳۲۲ هکتار اراضی شالیزاری و تولید سالانه بالغ بر ۱۵۰ هزار تُن برنج، یکی از قطب‌های اصلی تولید این محصول راهبردی در استان مازندران به شمار می‌رود.

نوبخت با تأکید بر اینکه خودکفایی در تولید محصولات اساسی همچون برنج، از اهداف راهبردی دولت و در صدر برنامه‌های توسعه‌ای شهرستان قرار دارد، ابراز امیدواری کرد که اجرای موفق این طرح بتواند به الگویی برای سایر مناطق استان و کشور تبدیل شود.

وی خاطرنشان کرد: اجرای این طرح در راستای تحقق شعار سال تحت عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» صورت گرفته و نمایانگر عزم جدی دولت برای حمایت از کشاورزی دانش‌بنیان، ارتقای امنیت غذایی و پایداری معیشت روستاییان است.

فرماندار ساری تأکید کرد: بی‌تردید تداوم چنین طرح‌هایی مستلزم مشارکت فعال کشاورزان، همراهی نهادهای اجرایی و پشتیبانی مستمر از فرآیند تولید است. از این‌رو، فرمانداری ساری با تمام ظرفیت‌های موجود، از اجرای این‌گونه طرح‌های تحول‌آفرین در حوزه کشاورزی حمایت خواهد کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.