استاندار مازندران خبر داد:
سمیه کریمی-صدای نکا؛ مهدی یونسی رستمی در نشستهای مختلفی با سفرای قزاقستان، ازبکستان و بنگلادش با محوریت توسعه همکاری تجاری، صنعتی و کشاورزی؛ بانکی و گمرکی؛ حمل و نقل، گردشگری و بهداشت برگزار و در راستای بررسی فرصتهای جدید و رفع چالشهای پیش روی تجاری و سرمایهگذاری در منطقه که پس از نشستها و رایزنیهای اقتصادی قرارداد با کشور ازبکستان جهت راهاندازی دفتر اتاق بازرگانی مازندران و نمایشگاه محصولات کشاورزی ، به ثمر نسشته است.
وی با بیان اینکه همسایگان شمالی و حاشیه خزر جایگاه مهم و راهبردی در سیاست تجاری و اقتصادی مازندران دارند، خاطرنشان کرد: مدیریت استان به طور جدی برای تقویت همکاریهای اقتصادی، تجاری و حمل و نقل وارد عمل شده است.
بازار بزرگ ازبکستان فرصتی برای توسعه تجاری و اقتصادی است
یونسی رستمی با تاکید بر اهمیت روابط اقتصادی با کشورهای همسایه،تصریح کرد: ارتباطات اقتصادی میتواند حامل مزایا و منافع قابل توجهی برای استان و همچنین کشور باشد.
استاندار مازندران با تاکید بر اینکه تجارت یکی از مهمترین شاخصههای ارزیابی رشد و توسعه اقتصادی است،گفت: بازار بزرگ ازبکستان فرصتی برای توسعه تجاری و اقتصادی است و در راستای افزایش تبادلات و بهرهگیری از ظرفیتهای دو طرف، گامهای مهمی برداشته خواهد شد.
وی اظهار داشت: طی سال آینده با برنامهای مدون، تراز تجاری استان را ارتقا خواهیم داد تا از ظرفیتهای اقتصادی دیگر کشورها بیشترین و موثرترین بهرهبرداری را داشته باشیم.
یادآوری؛ در دولت چهاردهم سیاست راهبردی و اقتصاد محور سیاست خارجی و تعامل با همسایگان، توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه شمالی و حاشیه دریای خزر در دستور کار دیپلماسی اقتصادی و تجاری مقام ارشد دولت در مازندران؛ یونسی رستمی قرار گرفت و شاهد تحول عمیق در نگرش نسبت به روابط اقتصادی و سیاست تجاری دریا محور در مدیریت استاندار هستیم.
سیاست راهبردی و دیپلماسی اقتصادی و تجاری استاندار مازندران و رایزنی سیاسی با کشورهای همسایه؛ انعقاد قرارداد راهاندازی دفتر اتاق بازرگانی مازندران و نمایشگاه محصولات کشاورزی در ازبکستان به امضا رسید.
هدفی بسیار با ارزش که تلاش میشود تا استان از ظرفیتهای مشترک منطقه بهرهمند گردد و همکاری های اقتصادی، تجاری و گردشگری را تقویت و گسترش دهند.
مازندران یکی از استانهای مهم و تعیینکننده در استراتژیهای سیاسی، اجتماعی، توریسم، صنعت، اقتصاد، کشاورزی، دریا و جنگل محسوب میشود. همسایگی ۴ کشور ساحلی دریای خزر ترکمنستان، قزاقستان، روسیه و آذربایجان میتواند از فرصتهای بینظیر اقتصاد دریا محور برای مازندران باشد.
منطقه آسیای مرکزی به دلیل سابقه ارتباطات فرهنگی و تمدنی مورد توجه اهداف دیپلماسی اقتصادی ایران و استان مازندران میباشد.
در دو دهه اخیر پیشرفتهای چشمگیر در چشم انداز اقتصادی منطقه آسیای میانه شکل گرفت که افزایش سه برابری تحرک جمعیتی و ۱۷ برابری سرمایه گذاریهای ورودی به این منطقه موید این ادعاست.
این منطقه اکنون کانون توجه طراحان و مجریان سیاستهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جهان است؛ لذا میتوان آسیای میانه و حوزه دریای خزر را به عنوان یک منطقه کلان تجاری، اقتصادی، فرهنگی و گردشگری مورد توجه قرار داد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰