سمیه کریمی-صدای نکا؛ محمدعلی نوبخت امروز در جریان بازدید اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از پروژههای مهم کشاورزی شهرستان، بر اهمیت توسعه زیرساختهای کشاورزی و حمایت از بهرهبرداران این حوزه تأکید کرد و بر اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری روستای قاجارخیل، گامی مؤثر در توسعه کشاورزی پایدار است،اشاره کرد.
وی ادامه داد: اجرای طرحهای تجهیز و نوسازی اراضی، عاملی مهم در افزایش بهرهوری کشاورزی است.
فرماندار ساری در خصوص اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری در روستای قاجارخیل گفت: این طرح در سطحی به مساحت ۴۲.۵ هکتار اجرا شده که از این میزان، ۳۹.۲ هکتار عملیاتی گردیده است و شامل اجرای عملیات گستردهای در راستای بهبود زیرساختهای کشاورزی است.
فرماندار شهرستان ساری همچنین بر اهداف مهم این طرح اشاره کرد و افزود: تجمیع اراضی خرد و یکپارچهسازی مزارع، افزایش بهرهوری منابع آب و کاهش هزینههای کارگری، افزایش ضریب کشت و توسعه مکانیزاسیون کشاورزی و ایجاد جادههای دسترسی و کانالهای آبرسانی و زهکش در مزرعه از جمله اهداف این طرح است.
وی ضمن درخواست رفع محدودیتهای صادرات با بیان اینکه ۳۱۰۳۵ تن مرکبات از شهرستان ساری صادر شده است افزود: تاکنون ۱۸,۵۸۰ تن نارنگی از ساری و در قالب ۹۳۱ محموله به بازارهای جهانی صادر شده است.
نوبخت با اشاره به اهمیت احیای آببندانهای شهرستان، اظهار داشت: ساری دارای ۱۰۵ قطعه آببندان با مجموع مساحت ۳۲۰۰ هکتار است که تاکنون ۱۰۰۰ هکتار از آن، طی سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۳، به همت سازمان جهاد کشاورزی و سازمان آب منطقهای احیا و بهسازی شده است.
فرماندار ساری با بیان اینکه ۱۲۲۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری ساری تاکنون تجهیز و نوسازی شده است افزود: در آببندان قاجارخیل نیز عملیات گستردهای جهت مرمت و احیا صورت گرفته است. سطح کل این آببندان ۱۷۶ هکتار بوده که تاکنون ۹۱ هکتار آن اجرا شده و اراضی تحت پوشش آن به ۵۵۰ هکتار میرسد.
نوبخت با تأکید بر اهمیت تأمین اعتبارات ملی و استانی برای توسعه کشاورزی شهرستان، خواستار توجه ویژه به موارد زیر شد: افزایش سهم شهرستان از محل اعتبارات ملی آببندانها، اجرای کامل طرحهای تجهیز و نوسازی اراضی میانبند و بالادست، لاینینگ کانالهای آببر و شنریزی جادههای بین مزارع، ایجاد ایستگاههای پمپاژ برای بهبود مدیریت آب و تخصیص اعتبارات جهت اجرای طرح جامع زهکشی اراضی شالیزاری (۳۶,۰۰۰ هکتار از اراضی شهرستان نیازمند زهکشی است و مطالعات ۱۱,۰۰۰ هکتار آن انجام شده است)
وی بر ضرورت تأمین اعتبارات لازم، تسهیل صادرات و حل مشکلات کشاورزان و دامداران تأکید و خاطرنشان کرد: تصمیمات اخذشده در این بازدید میتواند تأثیر بسزایی در بهبود وضعیت کشاورزی شهرستان و افزایش بهرهوری تولیدات کشاورزی و دامی داشته باشد.
همچنین فرماندار شهرستان ساری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ضمن بررسی پروژههای اجرایی در حوزه کشاورزی و آب بازدید کردند.
این بازدید که با هدف بررسی روند اجرای طرحهای کشاورزی در روستای قادیکلا انجام شد، شامل پروژههای سورتینگ مرکبات، مرمت و احیای آببندانها و تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری بود.
در بخش دیگری از این بازدید، اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس از سورتینگ مرکبات در روستای قادیکلا بازدید کرده و در جریان روند تولید، بستهبندی و صادرات مرکبات شهرستان قرار گرفتند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰