مدرس مدرسه علمیه تخصصی الزهرا (س) ساری:

ماه رمضان؛ فرصتی برای پرورش روح تقوا و پرهیزگاری

مدرس مدرسه علمیه تخصصی الزهرا (س) ساری، در آستانه ماه رمضان، این ماه را فرصتی بی‌نظیر برای پرورش روح تقوا و پرهیزگاری در ابعاد مختلف زندگی دانست.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۳
کد خبر : 5355

سمیه کریمی-صدای نکا؛فاطمه‌صغری طالب‌زاده شامگاه یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران مازندران، با بیان اینکه ماه رمضان به عنوان ماه برکت، رحمت و آمرزش شناخته شده است، افزود: رسول خدا(ص) در خطبه‌ای، این ماه را بهترین ماه نزد خداوند معرفی کرده‌اند.

وی از ویژگی‌های این ماه را برتری روزها، شب‌ها و ساعت‌های آن نسبت به سایر ماه‌ها عنوان و تصریح کرد: در ماه رمضان، نفس کشیدن به ثواب تسبیح، خوابیدن به ثواب عبادت و اعمال انجام شده به مقبولیت می‌رسد و همچنین دعاهای مردم در این ماه مستجاب است.

طالب‌زاده ادامه داد: با نزدیک شدن به ماه رمضان، توصیه می‌شود که با نیات خالصانه و دل پاکیزه از گناهان، صفات رذیله و مذموم را از خود دور کنیم، این عمل ما را برای روزه‌داری با معنویت و تلاوت قرآن در این ماه آماده می‌کند،

مدرس مدرسه علمیه تخصصی الزهرا (س) ساری‌ افزود: بنابراین در روزهای آخر ماه شعبان، تلاش کنیم تا خود را برای پذیرش برکات و رحمت‌های این ماه آماده کنیم.

وی همچنین با تاکید براینکه روزه به عنوان یک عمل عبادی، نقش مهمی در پرورش روح تقوا و پرهیزگاری در تمام زمینه‌ها و ابعاد زندگی دارد،گفت: در قرآن کریم، هنگام توصیه به روزه‌داری، خطاب «یا ایها الذین آمنوا» استفاده شده است، این خطاب که به معنای «ای کسانی که ایمان آورده‌اید» است، نه تنها یک دستورالعمل است، بلکه لذت و افتخار خاصی را برای مؤمنان به همراه دارد، این خطاب، سختی و مشقت روزه‌داری را به فراموشی می‌سپارد و روزه را به یک عمل معنوی و ارزشمند تبدیل می‌کند که در مسیر تقوا و پرهیزگاری قرار دارد.

استاد حوزه‌ علمیه خاطرنشان‌کرد: این خطاب نشان می‌دهد که روزه‌داری نه تنها یک عمل فیزیکی است، بلکه یک عمل روحانی است که به مؤمنین این فرصت را می‌دهد تا با خدا ارتباط نزدیک‌تری برقرار کنند و خود را برای پذیرش برکات الهی آماده کنند، بنابراین، روزه‌داری با این خطاب معنوی، نه تنها یک وظیفه است، بلکه یک نعمت و فرصت برای رشد معنوی و اخلاقی به شمار می‌آید.

طالب‌زاده خاطرنشان‌کرد: روزه آثار فروانی از نظر مادی و معنوی بر انسان می‌گذارد، اما از مهم‌ترین آنها می‌توان به بعد اخلاقی و فلسفه تربیتی آن اشاره کرد، روزه‌داری روح انسان را تلطیف می‌کند، اراده را تقویت می‌کند و غرائز را تعدیل می‌کند، با محدودیت‌های موقت، روزه به ما مقاومت و قدرت اراده می‌دهد تا با حوادث سخت مبارزه کنیم، کنترل غرائز سرکش، قلب انسان را نورانی و صاف می‌کند، طبق بیانات امام علی«ع» خداوند روزه را تشریع نمود تا روح اخلاص در مردم پرورش یابد و روزه را سپری در برابر آتش دوزخ دانستند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.